Friday, September 2, 2011

HUI JIA DE YOU HUO best!

cite ni best sgt..
dari first episode aku tgk..
jalan cerita dia best lg2 mse dia dh berubah dan nak balas dendam tu!
episode hari ni dia dah berubah..
dari seorg yg lemah lembut dan sopan mnjadi seorg tgas dan pendendam..
akhrnya!!!!dh lme aku tnggu saat ni..
slalu sakit hati tgk si AI LI GLER 2..
jahat btol dia..
rse nk bagi mkan penampar je kt dia..geram sgt2..


SYNOPSIS..
The popular Korean drama Temptation of Wife is translated into Chinese in the Hunan TV series Hui Jia De You Huo, which achieved the highest national ratings for a Mainland drama since the glorious days of Princess Returning Pearl. Starring Korean actress Choo Ja Hyun (Scent of Love), Hong Kong starlet Rain Li, and Mainland actor Ling Xiaosu, the urban romance drama tells a captivating story surrounding the hypothesis of "How would I live my life if I were to start again in a different identity?" For Lin Pinru (Choo Ja Hyun), that would mean the metamorphosis from a meek, dutiful housewife to an independent and determined modern woman. Devoted to her husband (Ling Xiaosu), Pinru used to live a simple, happy life. But when she bitterly finds out that he's had a secret affair with her best friend (Rain Li), things culminate in her "rebirth" as a different person to take revenge on those who betrayed her.

 cite ni disiarkan di tv2 ..
setiap hari isnin-jumaat
pkol 6 ptg..
CAST
Ling Xiaosu as Shi Xian

Choo Ja Hyun as Ling Pi Ru

 Chi Shu Ai as Gao Wen Yuan

Rain Li as Ai Li/Jennifer

Tu Li Man as Gao Shan Shan

Zheng Yi Tong as Bao Lian

GAMBAR SEMASA SHI XIAN DAN PING RU BERKAHWIN..
malangnya prkahwinan diorg ni btahan 5 tahun je..
semua ni gara2 Ai Li..dia goda Shi Xian tu!
yg Shi X ian 2 plak x tahan godaan..
kesian Ping Ru..:(
walaupun aku x tengok cite 2 smpai hbis tp rsenye mcm tau je ending dia mcm mne melalui gambar ni..
bestnye klo mcm ni ending cite ni!

sweetnye..:)

HUI JIA DE YOU HUA DRAMA




36 comments:

  1. salam~akk pOwn ade fllOw cite ni jgk,,bez kan?? tp btOl kew ending cite ni shixian & ai li mati?? is that really???? akk fllOw blOg kamu yea,,:)

    ReplyDelete
  2. I like this drama.. tq 4 the information . .

    ReplyDelete
  3. w.slam kak ChedaNazar..cite ni mmg best..:)sy pn x psti sgt ending cite ni..tp klo btol Shi Xian dgn Ai Li 2 mati ok jgk..hehehe..geram tgk diorg bdua 2..thanks sbb sudi follow blog sy..

    ReplyDelete
  4. ada x link utk ost citer ni..?da lma cari tapi jmpa yg korea version jer..
    tq

    ReplyDelete
  5. boleh cuba download kat sini.

    http://www.weblagu.com/MV-Lijia-Lu---can-not-forgive-(the-temptation-to-go-home-the-theme-song).flv-vid-ZDXT0UQomVw.html

    ReplyDelete
  6. kalau nak tengok cite ni smpai abis sebelum kat tv2 tu buka lah kat link ni http://www.youtube.com/watch?v=VhDsHpW5HPE&feature=related . tapi subtitle cina la. klau x faham buat2 faham jelah~~ last episode 35.

    ReplyDelete
  7. apa tjuk tu lagu??

    ReplyDelete
  8. ape tjuk lgu yg mse ending cter nie?? cri2 x jmpe r..

    ReplyDelete
  9. hey hey ! saya pun minat cerita ni . saya pun minat cerita I,My Brother but tak dapat tengok sampai habes bcz busy sekolah petang .huhu sad right ?

    ReplyDelete
  10. Aisa Adi: sy pn tgk cite I,MY BROTHER tu jgk..:) tp cite 2 sad ending la..sdih tgk last episode cite 2..

    ReplyDelete
  11. tv2 pukul 6ptg...ost bagi filem ni pun ditranslate ke chinese..hehe

    ReplyDelete
  12. http://www.youtube.com/watch?v=QvsVIQ2NUKo&feature=related
    G at link ni klaw nk twu Lagu ending dye, nk download convert ke mp3~
    Tajuk lagu Haven by yu min

    ReplyDelete
  13. wow.. perfect la blog nie... suke.... bao lian pula makin cantik!

    ReplyDelete
  14. tapi sayang.. sa da tengok ending cerite nie... shi xian dan ai li mati.. (ai li dah insaf) ai li cuba bunuh diri di laut.. sebab ai li ada sakit kanser.. shi xian cuba selamatkan ai li dari lemas dalam laut.. tapi.. dua2 nya tak dijumpai..

    ReplyDelete
  15. Theme Song : Hui Jia De You Huo
    Cha Soo Kyung - Can't Forgive (Chinese Version).mp3
    http://www.ziddu.com/download/16685672/ChaSooKyung-CantForgiveChineseVersion.mp3.html


    P/S : Find me at facebook(http://www.facebook.com/shhabana)

    ReplyDelete
  16. lagu mase ending ada. tp saya jumpa video je la:)

    http://www.youtube.com/watch?v=ww6p5FMePlI

    ReplyDelete
  17. betullah c shi xian ngan ai li mati...tapi best gak ending dia...

    ReplyDelete
  18. Suka nya bila taw ending dea yg pin ru kawen ngan wen yuan. dlm cite ney, sy suka abg pin ru, yide ! haha. seems sy dah follow awk, boleh cr kan nama abg pin ru betol punya tak ? hehe. suka dea ngan Bao Lian. benci sgtsgt dgn shan shan -.-"

    ReplyDelete
  19. syuhada..boleh x awak cr nm btul bao lian??sy mmg sllu tgk crita nie..aku benci sgt ngn shan2 n ai li.!!

    ReplyDelete
  20. hi syuhada, saya tgk start bulan puasa boring2 tgu berbuka hehe.

    skrg dah ada astro pvr, klu tak sempat tgk confirm rakam. :)

    ReplyDelete
  21. Nama sbnr Bao Lian ialh Zheng Yi Tong..:)
    nama sbnr abg ping Ru msih dlm proses mncari..hehehe..

    ReplyDelete
  22. salam untuk siti..seronok baca info yang kamu sediakan...Saya minat sangat nak tonton semua episod drama ini.Ada tak cara untuk download .....maz

    ReplyDelete
  23. aku suka juga tengok citer ni..suka tengok emak shan-shan..bagus emak dia jadi heroin la...ada ka nama sebenar emak shan-shan tu..please.

    ReplyDelete
  24. kalau aku jadi pengarah citer ni..aku akan suruh Pinru kawen ngan ayah Shi Xian..amacam ending nye..ok tak..pastu abang pinru kawen ngan emak Shan-shan..wow bestnye..

    ReplyDelete
  25. Salam,,kak ape name Shang 'En ehhh?? Shang 'en soooooooooooo CUTE!!!!!!!!!! ahhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  26. pergh...terbayeqq...aqu own skew ctew ny...mnx xmiz..low ad cd,,lmew d0h aqu beli...ha9

    ReplyDelete
  27. aliyah pinky : akak ada cbe cari tp x jmpe la..sory..shang en mmg cmelllll !

    ReplyDelete
  28. hari ni last episod...tak sebar jam6..hihihi..best.

    ReplyDelete
  29. owh ..okeyy..thnx for replying..

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  31. Mia pown suke citer nie . BEST !!!! tpi skrg dah abis , x ley nak tngok dah . huhuhuhu .....

    ReplyDelete
  32. Hi guys, me agree with this statement....this was a really interesting drama but i missed the last finishing scene.

    Thank you

    Guna from cheras

    ReplyDelete
  33. it seems like i'm too late...but seronok bila ada geng yang minat citer nie...actually i'm looking for ai li's picture abb ad member muka cam dia...huhu~

    ReplyDelete