Thursday, March 31, 2011

Marimar and Sergio finally got married...

Marian Rivera and Dingdong Dantes play the central characters Marimar and Sergio in the toprating drama series Marimar. In its final episode, Marimar and Sergio finally got married in a lavish wedding ceremony at the San Agustin Church in Intramuros, Manila.










Sunday, March 27, 2011

nape mesti sad ending!!!

x ske,x ske dan x ske...
bnci,bnci dan bnci..
x nk sad ending..
aku mmg x ske tgk cite yg sad ending..
aku ske cite yg happy ending je..
khamis mnggu lps aku tgk cite HAPPY BIRTHDAY..
ni cite China..
cite ni dh lme ,cite thn 2007..
tp aku bru tgk kt tv2 mse ari 2..
pnye la sdih cite ni..
serius aku ckap,mse last2 cite ni aku mmg nangis..
npe la wtak utama lelaki cite 2 mati????
ksian kt wtak utama pompuan dlm cite 2..
sdihnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
klo la aku jd pnulis skrip cite ni msti akhr skali pompuan dan laki 2 brsama,bru sweet..
tp mlangnye aku bkn pnulis skrip cite ni..
so mmg sad ending!!!


CAST
LOUIS KOO

RENE LIU


LOUIS KOO AND RENE LIU ...:)
APA2 PN LKONAN DIORG BDUA MMG BEST!!!
I LIKE2..:-)

haloooooooo

dh lme x tlis blog..huhuhu
rnduuuuuuuuuuuuuuuuu
ready n go!!!
cite pda mnggu ni..
aku msok nasyid!(i2 pn nk bgtau..hehehehe)
second time msok nasyid di skolh mnengh..
huda yg ajak,aku pn join je la..
skurng-kurngnye ada jgk prtndingn yg aku msok utk wkil skolh..
aku ajk Hani dan Kinah..tp hampeh!!!
dua2 x nk..nk wat mcm mne kn ,x kn nk pksa kot..
diorg 2 dh tua bangka bknnye bdak kcik(tp bdan hani mmg mcm bdak kcik)
aku ni smpat lg dok sndir Hani 2..hehehehe
Hani jgn mrh tau..syg ko!!!

mnggu ni ada sukan tara..
mlas,mlas dan mlas..
dh la bndahara klah mse mrentas desa,nk dtg sukan tara pn mlas!
mlang btol bndahara dpt ahli mcm aku ni..huhuhu
dan tiba la pda hri skan tara 2,aku dan azhani brpakat x nk dtg..
hehehehe
redha je la klo bndahara klah thn ni..

mnggu ni ada dua org msok klas aku..
dua2 lari dri skolh asrama msok skolh lme blik..
hehehehe
x best ke dok asrama???
enth la,aku pn x pnh rse pngalaman 2..
dan dua org bdak ni dua2 lelaki!!!
btmbah lg kaum adam dlm klas aku..
byangkanlah perempuan ada 10 org..tp lelaki ada 17 org!!!
perghhh,gler rmai lelaki..

esk aku btugas kt pust smber..
tp x tau la ada ltihan nasyid atau x..
klo ada bgos la..aku x pyh btugas..
bkn mlas nk btgas ,tp esk ada ujian utk pngws pust smber platih..
mlas,mlas dan mlas..
hehehehehe


Monday, March 21, 2011

Konsert Super Junior Pukau 9,000 Penonton!

KUALA LUMPUR, 21 MAC 2011: Biarpun jumlah penonton yang hadir di konsert Super Show 3 hanyalah sekitar 9,000 penonton saja dan tidak ramai seperti tahun sebelumnya yang pernah mencecah angka 10,000 orang, namun kumpulan Super Junior atau singkatan namanya Suju tetap berjaya memukau peminat Malaysia dengan persembahan yang begitu menakjubkan.

Apatah lagi, bila persembahan kali ini lebih banyak dibanjiri dengan pelbagai gimik serta kejutan. Maka, tidak hairanlah mengapa peminat berasakan bahawa konsert persembahannya yang berlangsung di Stadium Putra, Bukit Jalil pada malam Sabtu lalu berlalu dengan sekejapnya, biarpun hakikatnya ia mengambil masa selama 3 jam lamanya untuk berakhir.
Apa yang pasti, persembahan Suju yang dianggotai 10 jejaka tampan ini sangat menghiburkan penonton. Bukan hanya menerusi nyanyian dan tarian hebat yang ditampilkan semata-mata tetapi ia juga diselang-selikan dengan aksi spontan mereka yang membuatkan peminat tak kering gusi.
Selain itu, peminat pada malam itu dipukau dengan persembahan video istimewa yang melucukan serta mainan lampu dan grafik yang membawa penonton hanyut dalam dunia Suju.

Paling melucukan, ketua kumpulan Suju iaitu Lee Teuk hanya tahu menyebut perkataan Apa Khabar sejak dari awal persembahan hingga di akhir persembahan persembahan, walaupun dia sebenarnya cuba menyampaikan mesej terima kasih.

.Dalam pada itu, Siwon yang dilihat paling diminati peminat tempatan memandangkan dia baru saja menjadi hero drama Oh My Lady sempat menyeru peminatnya agar berdoa kebaikan untuk mangsa tsunami di Jepun.
"Dalam pada kita berhibur, apa kata kita semua berdoa kebaikan untuk mangsa tsunami di Jepun. Saya tahu, rakyat Malaysia memang pemurah dengan doa dan pertolongan. Sebab itulah juga, saya paling sayang peminat saya di Malaysia," ujarnya di tengah-tengah konsert pada malam itu.

Tambah istimewa, selain menampilkan 10 ahli utama pada konsert malam tersebut, peminat Malaysia juga bertuah kerana ahli dari Super Junior M, Super Junior T, Super Junior H dan Super Junior K.R.Y turut sama turun padang untuk bertemu peminat di sini.

Apa yang penting, Suju telah mendendangkan 35 buah lagu termasuklah lagu baru mereka selain beberapa buah lagu cover version. Peminat yang bertuah juga telah diberikan bola warna-warni yang dilemparkan di seluruh stadium.
Difahamkan, Suju yang tiba di Malaysia pada petang 18 Mac lalu bergegas pulang ke Korea Selatan pada malam itu juga kerana ingin meneruskan penjelajahan konsert di negara lain yang mana sebelum ke Malaysia, Suju baru saja tamat konsert mengadakan di Singapura.

SARANGHAE SHIWON!!!! :-)

Friday, March 11, 2011

11 MAC 2011 /JUMAAT...

AKHRNYA!!!!
aku dh buat oral..
lps ni x pyh fkir about oral2 ni lg..
blh la aku relax..hehehehe
sbnrnya aku x nk pn wat ari ni..
mse wktu blik,aku,Kinah,Hani & Farrah g blik guru nk cri ckgu Alizah utk wat oral..
sbnrnya Farrah,Kinah ngn Hani yg beria-ia nk wat oral..
aku x nk sbb bru mlm td aku tkr tjuk oral..
spatutnye aku wat tjuk WATCHING TOO MUCH TELEVISION CAN HARM YOU..
pas2 smalm teacher tgur Khazrina psal artikel oral dia tlalu pndek..
aku pnye pn sme,pndek jgk..
mlm td bru tkar artikl utk oral 2..
so aku mmg x hfal spatah hram pn oral yg bru 2..
ckgu Alizah srh diorg wat dlm blik guru..
perghhh,x psal2..tp diorg nk wat kt library..
tbe2 kinah kcut prut plak nk wat oral kt dlm blik guru..
dia sruh Farrah ngn Hani je yg wat..hehehehe
smntra ktorg discuss psal spe nk wat oral,teacher kta dia nk ambk brang jp..
pas2 pnye la lme ktorg tnggu teacher tp x smpai2 jgk..
last2,Farrah ngn Hani blik..(Fazlizah trut srta)
aku ngn Kinah je yg stayback kt skolh sbb ktorg nk g klas tmbhan addmath..
pas2 lpas g bli mkanan,ktorg nmpk teacher..
ksian teacher tnggu ktorg..
pas2 lpas brbncang aku ngn kinah pn g jmpe teacher nk bgtau rmai dh blik..(mle2 tkot nk jmpe teacher sbb nnt kne mrh ngn teacher sbb rmai yg dh blik dan wat teacher trtnggu-tnggu)
nsib baik teacher x mrh..:)
last2 Kinah offer diri nk wat oral sbb ksian kt teacher..
aku pn ikt la Kinah wat oral dlm blik guru..
aku mmg x nk wat oral mle2..skadar mhu mnemani Kinah je..
tbe2 lpas kinah dh hbs wat oral ,teacher srh aku plak..
perghhhh,aku tkot gler!!!
sbb spath hram aku x hfal..hehehehe
last2 teacher just tny aku soaln,aku x bce pn artikel aku 2..
hehehehe..gler best!!!
org lain pnat2 hfal pas2 nnt kne jwb soaln tp aku kne jwb soaln je..:)
tp soaln pn sush jgk..
bbelit jgk lidh aku speaking td..
tp ok la x mcm oral pn tp mcm smbang ngn teacher mnggnakn bhasa inggris..
lpas wat oral,aku ngn kinah tlong ustzh plak..
lpas 2,klam kbut ktorg  klas tmbhan addmath sbb dh lmbt..
msuk je blik matematik,smua kaum Adam je..
aku ngn kinah kaum Hawa yg ptama..huhuhu
lpas bbrapa mnit,Huda dtg..
mksdnya 3 org kaum Hawa je..yg lain smua kaum Adam..
lantak la,aku dh biasa dgn keadaan ni..
dlm klas pn mmg kaum Adam lg rmai dri kaum Hawa..
lpas 1 jam lbh,ktorg dbnarkn blik..
aku pn kluar la dri blik mtematik 2,kinah kt dpn aku..
tbe2 Kinah tnduk smbil blutut mcm nk main polis2 2..
aku tkjut,lpas 2 bru aku prasan bdak laki pn rmai tnduk dan blutut..
pas2 bru aku tau diorg nyorok dri ckgu alizah..
diorg tkot ckgu alizah mrh sbb diorg x wat oral lg..
hehehehehehehe
Kinah plak???
dia ikut apa yg bdak2 laki wat sbb dia tkjut tgk diorg tnduk dan blutut smpai dia pn terikut skali..
hahahahaha..Kinah2..smpai mcm 2 skali..
mcm2 la diorg ni..huhuhuhu



handphone ku nyaris2 nk rosak..huhuhuhu

nsib baik 'dia' x rosk..
klo x,hbs la aku..
dh la duit tgh x de,blh plak 'dia' buat hal..
enth npe la 'dia' tbe2 stuck..
tkjut aku..
aku cme kunci jam pas2 off tlfon..
ngok kn aku ni???
knci jam tp off tlfn..hehehe
pas2 lps on fon blik tbe2 'dia' trus stuck..
aku try tkan button tp button pn x blh tkan..
ingt kn nk off  fon tp button pn x blh nk tkan mcm mne nk off fon..
aku try bkak memory card  tp ttap x mnjdi..:(
akhrnya aku bkak bteri fon 2 bru blh off..
lps off,aku on blik..
trus elok sprti sdia kala..:)
alhamdulillah...

ni la fon aku..wlaupn handphone murh je tp aku syg 'dia' tau..
dia la stu-stunya handphone yg aku ada..huhuhuhu

Thursday, March 10, 2011

perkara yang melucukan pada mnggu ni..hehehe

selain dripda result kluar mnggu ni,ada byk lg bnda yg jdi kt skolh..
hehehehehehe
klo Hani dgn Kinah tau yg aku tlis psal ni msti diorg 'mengamuk'
hahahaha
nsib baik la dua2 bdak 2 x de blog...
bgos btol ada kwn mcm aku ni..

mse dpt krtas Kimia 2 mmg best gler la..
bru tau mcm2 ksalahan ktorg yg klakr..
antra plng sush ujian Kimia ialh wat eksperimen..
rmai x hfal procedure,apparatus dan data eksperimen MELTING OF NAPHTHALENE..
dripda 10 mrkah ,aku cme dpt 5 mrkh je..
huhuhuhu
dan lkisan plng cmel lg cute jtuh kpda Hanifah..


ni la bnda yg ktorg ptot lkis mse ujian 2..
ni bunsen burner..

tp msalahnye skrg Hanifah dia bkn nye lkis Bunsen burner tp dia lkis lilin..
masya-allah..enth spe ajr dia wat eksperimen gne lilin..
mnangs ckgu sains kte yg dlu2 2 tgk lkisan ko Hani..
hehehehe

ni tripod stand..
Hanifah x lkis bnda ni dlm lkisan dia..
smpai ckgu kmen Beaker dia 2 terapung ke??
ye la kn,dia lkis llin pas2 beaker ats llin ,tripod stand x de..
mcm mne plak 2???
hahahahaha

JGN MRAH YE HANI!!! :-)

ni plak psal kinah..
smpai hti kinah menganak tirikn aku..
hehehehe
td dia sruh aku tlis nme kt krtas utk kmpulan BI..
pas2 aku minx la pen kt dia..(mse 2 pensel box aku kt bwh mja)
ini kes mlas nk ambk pensel box a.k.a nk mnyushkn Kinah spya dia bg pen dia kt aku..
nk tau apa dia jwb??
"gne la pen ko"
ksarnye minah ni..wlaupn dia ckap mcm 2 je tp volume suara dia kuat btol..(tp kinah mmg mcm ni)
pas2 tbe2 dia bg krtas kt I.... blh plak dia ckap mcm ni
"i.....(x blh sbut nme ye)tlis nme kt krtas ni"
siap bg pen dia kt I.... lg 2..pas2 ckap volume suara slow gler..
smpai ati ko kinah..
dgn aku pnye la kasar tp ngn I.... pnye la lembut lg ayu..
mntang2 la dia skandal kedua ko kn..
spe la aku ni kn..:p
hahahahahaha

Wednesday, March 9, 2011

RESULT DAH KLUAR..

perghhhhhhhhhhhh,result dh kluar!!!
byk jgk la matapljran aku yg truk..huhuhuhu
yg plng truk adalh lk dan addmath..
bgos2..
lk???
mlas aku nk cite..
tp serius sush sbb aku bru proses nk knal mngenal ngn plajran ni..
pning aku wat lk mse priksa hri 2..
lps dh ckgu dh bncang soaln 2 rse snang plak..
maybe aku msh bru dgn mtapljran ni..
aku x pnh pn tgk soaln lk 2 mcm mne..
mse priksa ,tkejut beruk aku tgk soaln dia..

addmath???
hehehe
antra mtapljran yg mrkh aku truk..
tp skurng2nya bkn tlur ayam ye..
cikgu nora akn wat klas tmbahan khas utk plajr yg lmah addmath..
dan antra clon utk klas tmbhan 2 ialh aku..
ok jgk,dpt la aku tuisyen free..huhuhu

Result Fizik klas aku sgt truk..
hbs ckgu mmbebel x brhnti td..
ckgu siap mngadu kt ckgu Kumari psal result ktorg..
hbs la ktorg..ckgu mrah btol ngn ktorg..
tp result aku ok lg la..
aku dpt B utk fizik..
sush tau fzik..
aku lbh mnat kimia brbnding fzik..
ckgu mrah gler2 sbb ada pljr yg hny dpt 16% utk fzik..
tp nk wat mcm mne kn,dh dia x blh buat..
ksian dia kne mrah kt dpn smua org..

esk mngkn dpt byk result lg..tkotnye..:(
insya-allah,aku akn pgang kta2 ni..:)

Monday, March 7, 2011

HARI NI CUTI!!!

Bestnye ari ni cti..
bolh la aku bngun lmbat..huhuhu
lpas bngun wat apa lg kn,msti lh tgk tv!
yeah,bgos Syu!
ank spe la ni..hehehe
pkol 1 td aku tgk cite AI'D BEIJING..
dlu dh pnah tgk cite ni..
mngkn dua thn dlu kot..
skrg ni tv3 tyangkn blik..
best tau cite ni..tp ari ni je aku blh tgk..
esk skolh,blik lmbat!
cite ni start pkol 1 ptg..:(
 lagu tema cite ni ialh lagu KETENTUAN nyanyian RAMLAH RAM..
lagu ni best sgt..suara Ramlah Ram mmg power..huhuhuhu

LIRIK LAGU NI BEST SGT2..:-)
 
Tak semudah kau sangka
Melepaskan kau pergi
Hati yang meronta, hampa kecewa
ku tekad sembunyikannya dari pandanganmu
Ku rela begini
Berakhirnya di sini
Dari bersamamu terus berpura
Setelah cinta tiada lagi di hatimu

Ku hapuskan airmata dari mengiringi
Kesengsaraan mengharung perpisahan ini
Ku pujuk jiwa nestapa
Pendamkanlah duka
Pasrah pada lara ketentuan ini

Tak semudah kau rasa
Melepaskan kau pergi
Hati yang terluka dikunjung jua
Kerinduan yang tidak tertanggung terhadapmu

Sesungguhnya
Ku tahu betapa sukar untukku
Menempuh hidup
Walau sehari tanpamu
Ku terseksa

Saturday, March 5, 2011

MERENTAS DESA SMK TAMAN MELATI (2011)

MERENTAS DESA adalh 1 aktviti yg sgt mmenatkn..:(
aku tlah buat rekod iaitu slama 4 thun bturut-trut x srtai merentas desa kt skolh aku..
merentas desa slama 4 thun btrut-trut ni aku hny dduk di skolh je..
aku hdir tp x lri..bgos kn..:)
sbb nye ialah aku ada asma..hehehe
btol aku ada asma,aku x tpu..
tp asma aku 2 x la truk sgt..sje je mlas nk srtai merentas desa..
yg plng best 2,merentas desa thn ni BENDAHARA klah!!!!
mmg mlu!
tp nk wat mcm mne kn...
dh x de rzeki..
Hani brjaya mndpt tmpt ke -13 mse merentas desa..
kira hbat la jgk 2..
tp mmg la sbb bdan dia 2 slim!
hahahaha
faz ngn durar plak??
mlas nk cite psal bdak dua org ni..
hehehehe
durar x lrat lari,faz yg kne tnggu dia..
FARRAH dgn KINAH lg truk!!!
dua2 x dtg skolh..
kjam btol diorg ni..
org lain pgi2 tpaksa bsenam ngn lari,diorg sdap je smbung tdo..
X ADIL!!!!huhuhuhu

POSING JGN X POSING..HEHEHE











yg aku x puas hti psal merentas desa ialh mngenai tdung..
skrg ni skolah dh wat praturn bru iai2 x blh pkai tdung yg ada mnik2 dan bunga2 kt hjung tdung..
mse PJK kt skolh,aku pkai tdung skolh..
tp x kn mse mrentas desa pn x blh pkai tdung 2..
aku x tau apa motif ckgu wat mcm 2..
ktorg cme blh pkai tdung htam ksong..x de mnik2 atau sulaman bunga2 kt hjung tdung 2..
tp aku mne ada tdung htam ksong..
dri skolah rndh aku pkai tdung yg ada mnik2 @ bnga2 kt hjung tdung..
tbe2 kt skolh mnengh x blh plak..



tudung mcm ni dh x bleh pkai kt skolh lg..tp msalahnye smua tdung kt rumh aku mcm ni..
x de 1 pn tudung kosong..
x psal2 kne bli tdung ksong 2..mmbzir je sdngkn byk lg tdung yg blh pkai..
ni la tdung ksong 2..x byk pn beza tdung ni ngn tdung kt ats 2..
ckgu je yg lbih2..

ckgu blh srh pljr naik ats pentas sbb pkai tdung yg ada mnik..
tp yg aku x puas hti 2 ,pompuan yg x pkai tdung ckgu buat bdoh je..
skurng2nye ktorg ni ttup aurt..
tp spe yg tayang FREE HAIR 2 blh tlpas mcm 2 je..
bkn ikt praturn smua pompuan kne pkai tdung kt skolh ke..
ckgu mmg x adil..
lbh pntingkn fesyen tdung dri kwajipn mnutup aurat..
plik2..

Friday, March 4, 2011

EXAM DAH HABIS!!!YEAH...

Akhrnya exam tmat jgk..:)
happynyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
blh la tlis blog..huhuhuhu
exam 3 ari je pn bknnye3 mnggu..hehehe

tp tkot pn ada jgk!!!
sbb lps ni result kluar!!!
adoi,mcm mne la result aku bagi thun 2011 ni???
mintak2 x de mtapljran yg gagal..
x snggp driku ini mnerimanya...

aku nk cite skit psal exam 3 ari je ni..
yes,mmg 3 ari JE!!!
tp rasa mcm 3 buln! (hiperbola btol ayt ni)
hri ptama aku ada exam sivik,bm,bi,kmia dgn agama islam..
ya allah,mse aku wat bm mmg klam kbut..
soaln byk tp mse 1 jam je..
tlisan aku pn dh tunggang langgang..:(
kimia plak bolh la..
sush jgk tp bkn sbb soaln 2 sush..
tp sbb aku byk x hfal formula!!!
bgos2..amalkn slalu ye Syu..
ckgu Fairuz ada tlong aku mse exam 2, dia bgi formula kt aku tp 1 je..(bkn aku minx ye tp ckgu yg bgi)
tq ckgu sbb bg formula 2 wlaupn sy ttp x dpt jwapn wlaupn dpt formula pcme dri ckgu..hehehehe
hampeh btol ada ank mrid mcm aku ni..
ari kdua plak aku ada exam fizik,addmath dan sejarah..
OMG!psal addmath 2 aku x tau la nk ckap mcm mne.huhuhuhu
gler pning kpala otak aku mse jwb krts adddmath..
byangkn lah,bru bkak krts soaln n then tgk soaln no 1..
kt stu pn dh stuck!!!
sejarah???aiyoh!!!
sush la!
pning2..tp ckgu Haryani pnye la baik hti!
dia tlong bg jwapan..
dia bce nota sejarah yg ada kt papan knyataan klas..
ckgu mmg tbaik! hehehe

ari ktiga aku ada lukisan kejuruteraan,pjk dan math..
perghhh,LK gler sush..
aku hntam je mse jwb paper LK 2..
npe la ckgu x dtg skolh???
klo ckgu ada, blh la sy tny jwapn kt ckgu..:)

alangkh bhagianye hdup klo smua mtpljran dpt A+!!! :-)