Friday, March 9, 2012

SIAPA KATA?


SIAPA KATA USTAZ tak pernah buat DOSA..
SIAPA KATA PAKAR KAUNSELING tak ada MASALAH..
SIAPA KATA CIKGU tak pernah buat SILAP..
SIAPA KATA CHEF tak pernah masak NASI MENTAH..
SIAPA KATA DOKTOR tak pernah SAKIT..
SIAPA KATA PROFESOR tak pernah kena tipu..
(walaupun PROFESOR serba TAHU..)...

INGATLAH Bahawa,,

Semua MANUSIA yang HIDUP Di DUNIA ini,,
ALLAH berikan KELEBIHAN dan KEKURANGAN masing2..

ALLAH berikan KELEBIHAN,,
Bukanlah 100% diBERI semua pengeTAHUan..

ALLAH berikan KEKURANGAN,,
Bukanlah sehingga ia mengHINAkan..

Terkadang sengaja ALLAH menyulitkan perkara yang kita PAKAR,,
AGAR kita tidak perlu SOMBONG..
AGAR kita sentiasa menjadi HAMBA yang berSYUKUR kepada-NYA.

Friday, February 10, 2012

DAH SETAHUN...


pejam celik pejam celik dah bulan dua..
dah SETAHUN umur blog aku ni..
SELAMAT HARI JADI kepada blog aku!!!
skrg ni dah ada 30 Follower..
terima kasih la byk2 kepada follower sekalian yg sudi follow blog aku yg x seberapa ni..
aku created blog ni bukan nak kumpul follower tp sekadar untuk mnulis benda yg aku minat..
aku x pernah bgtau org yg aku ni ada blog..cuma kawan2 yg terdekat dan rapat..itupun dlam 5-6 org je..
even aku x bgtau org yg aku ada blog tp ada jgk yg sudi follow blog aku ni..
kpd2 follower aku yg CANTIK lg SWEET (membodek follower la plak! hehehe),
 THANK YOU SO MUCH!!! 
masa aku belajar buat blog ni ,aku tengok banyak blog yg cantik2..
dibandingkan dgn blog aku yg x seberapa ni, bagai langit dgn kerak bumi!
 hahahaha
malu nak ckap kt org aku ada blog..hehehe
slah satu penyebabnya lg ialah senang aku nk KUTUK org ...
hahahahaha
ye la,kot2 la aku dok mngumpat org,tbe2 si dia baca plak..
x ke gler 2..
so better org x tau kewujudan blog aku ni..
aku punya post pun x de la best mne ..
TERIMA KASIH la kepada org yg baca post aku dan comment post aku tu..
i really appreciated that..
ada sesetengah org yg lepas baca blog aku ,add aku kat facebook..
TERIMA KASIH sbb susah2 add aku kt fb dan mnambahkan friends aku kt fb..
hehehehehe

Wednesday, January 18, 2012

CIKGU OH CIKGU!

Semalam ada cikgu LELAKI baru kt sekolah.. baru kt perhimpunan 
rmai dh pandang2 dia especially perempuan la kn..mne x nye,cikgu tu muda + kacak..hahahaha..
tiba2,masa BM smalam cikgu 2 masuk klas kitorang.. 
perempuan smua tersenyum-senyum la..Naja la yg paling excited..
mklum la,dia dok kt depan meja cikgu..
tp bila tengok muka cikgu 2 ,aku teringat kt USTAZ FAKHRUL RAZI..
dh lama x jumpa ustaz..
enth ustaz mengajar lg ke x kt SEKOLAH RENDAH AGAMA AL-ISLAHIYAH KEM GENTING KLANG 2..
sbnrnya aku dh lupa nme2 ustaz dan ustzah yg mengajar aku kt sekolah agama dulu..
dh hampir 5 tahun tinggalkn sekolah agama 2..
dan sampai sekarng aku tak ambik SIJIL UPSRA lg..hehehehe..
boleh ambk lg ke skrg ni???SIJIL UPSRA TAHUN 2007! J

aku cuma ingat nma guru kelas aku masa darjah 6 dan ustaz Fakhrul Razi..
bkan apa,nama ustaz ni sama dgn nama abg sepupu aku so smpai skrg dok ingt lg nama ustaz 2..
lgpun ada 1 pesanan yg dia cakap kat murid2 perempuan darjah 6 masa hari terakhir kitorg kat sekolah 2..
dia cakap ‘KALAU USTAZ NMPAK KAMU X PAKAI TUDUNG KT LUAR ,SIAP!’ ..tp jgn salah anggap plak,bukan sebab ni aku pakai tudung..semata-mata sebab takut dgn ustaz! 
NO NO NO,aku pkai sbb 2 mmg tnggungjwb aku sbagai perempuan islam dan mmg 2 perkara wajib..
Cuma rasa cute plak pesanan ustaz ni..huhuhuhu..
walaupun ada nama ustaz dan ustazah yg aku dah lupa namanya tp muka2 diorg semua aku ingt lg.. J

Sunday, January 1, 2012

KEMBALI KE SEKOLAH!!!



x sabarnya!!!!nak sekolah balik…hehehe..rindu sekolah sangat2..
tp klo sekolah sibuk sgt nak cuti panjang2..
itulah aku…
rindu aku nak bngun pagi2 siap pergi sekolah dan gosok baju sekolah dlm 
keadaan separuh sedar (lepas bngun tdo trus gosok bju,hehehe)..
pejam celik pejam celik dah FORM 5 aku..aku dah jadi SENIOR!
x sangka tahun ni SPM..seriously aku x ready apa2 utk SPM ni..
aku x rasa pn yg aku ambik SPM tahun depan tahun depan..huhuhu
cuti ni x pegang buku pun (pegang bku pun sebab nk balut je)
aku cme baca buku INTERLOK (separuh je!)
terus x de semangat nk baca lepas dapat tahu tahun depan buku tu ditukar dgn buku lain pulak..haiya!nasib baik x beli buku rujukan lg..
klo x sia-sia je beli ,bukan guna pun!
tp memang ‘slow’ gler aku baca buku INTERLOK 2..
maklum la,bru start baca dh menguap berkali-kali!
tp klo baca novel OMBAK RINDU yg aku pnjam dri Hanifah 2 cuma ambik 1 HARI je dah khatam!
minggu depan dah start sekolah..best2..
tp gembira sminggu je la kot..lepas 2 mesti tension pnye!
mesti berlambak homework kena buat..
lagi2 tahun ni SPM ,mesti kne ‘push’ dgn cikgu!
tahun ni tahun paling penting dalam hidup..
kena serius belajar,x boleh main2 dah..

p/s : happy new year!!!moga tahun ni lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya..