Saturday, May 28, 2011

AYAT-AYAT CINTA..

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan,kepada mereka yang masih percaya walaupun mereka telah dikhianati,kepada mereka yang masih ingin mencintai walaupun mereka telah disakiti sebelum itu dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak.Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka.Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

Satu-satunya cara kita memperolehi kasih sayang ialah jangan menginginkan kita dicintai tetapi bermulalah dengan memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba.Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.Janga sesekali mengatakan kamu tidak menyintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

Sungguh menyakitkan menyintai seseorang yang tidak menyintaimu tetapi lebih menyakitkan adalah menyintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Hal yang sangat menyedihkn dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu tetapi pertemuan itu hanya untuk bertemu dan akhirnya menjadi tidak bererti lagi dan kamu harus membiarkannya pergi.

Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak mengubahnya menjadi seperti yang kamu inginkan.Jika tidak, kamu hanya menyintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan dalam dirinya..

No comments:

Post a Comment